Snart har Kanariøyene 4G-dekning i alle kommuner

Vodaphone har bygd ut 4G-nett i 54 av Kanariøyenes kommuner, og bygger ut i de resterende 8 kommunene innen utgangen av august.

Et godt utbygd 4G-nettverk på Kanariøyene, kombinert med lavere priser for mobilsurfing i utlandet fra 1. juli, gir turister gode muligheter til å være på nett i ferien. 4G gir dessuten muligheter for nett-tv. Foto: Huawei

I tillegg styrker selskapet nettverket i de kommunene på Kanariøyene hvor 4G allerede er etablert, skriver de i en pressemelding.

Movistar og Orange har også kommet langt med å bygge ut 4G på Kanariøyene.

Opptil 100 megabit per sekund

4G er fjerde generasjons mobilnett, en videreutvikling av 3G.

Spesifikasjonene som er definert av den internasjonale telekommunikasjonsunionen for 4G tilsier at du skal kunne mobilsurfe med hastigheter på 100 megabit per sekund når terminalen beveger seg i høy fart, og 1 gigabit per sekund når den er omtrent stillestående. Vodafone lover opptil 150 megabit per sekund.

Teknologien er ip-basert. I praksis betyr dette at nettet takler mobil-tv i HD, ip-basert tale og data, og andre høykapasitetstjenester.

Billigere utenlandssurfing

EU-har vedtatt å fjerne ekstrakostnadene (roamingavgifter) med mobiltelefoni og mobil datatrafikk over landegrensene.

Fra 1. juli i år er det satt en maksimalpris på 20 eurocents (cirka 1,80 kroner) pluss moms per megabyte data som blir overført når du befinner deg i et annet EU eller EØS-land enn der du har tegnet abonnement. 

15. desember 2015 skal roamingavgiftene fjernes helt.

Innkommende samtaler skal koste maksimalt 5 eurocents (cirka 40 øre) per minutt, og utgåender samtaler maksimalt 19 eurocents (cirka 1,80 kroner) per minutt, ned fra 25 eurocents.

Du skal også ha rett til å velge forskjellige operatørers nettverk uten ekstrakostnader.