Nytt skjær i sjøen for hotellbygging i Maspalomas

En domskjennelse slår fast at byggetillatelsen for det nye hotell RIU Oasis Maspalomas sør på Gran Canaria skal trekkes tilbake.

Dette hotellet nær fyret i Maspalomas på Gran Canaria har RIU planer om å rive for å bygge et nytt og større hotell. Foto: RIU

Siden 2012 har hotellkjeden RIU ønsket å rive 1960-talls hotellet, som ligger sør på Gran Canaria, og bygge et nytt og større hotell på samme sted.

Planene har imidlertid møtt motstand fra flere hold, og har fortsatt ikke kunne realiseres ennå.

Kan være del av naturreserve

Den nye domskjennelsen i administrasjonsretten på Gran Canaria er et nytt skudd for baugen. Dommeren anfører at det er uavklart hvorvidt tomt som omgir det gamle hotellet, og som det nye hotellet skal okkupere, er beskyttet som en del av naturreservene Dunas de Maspalomas eller ikke, skriver nyhetsbyrået Efe.

Inntil dette er avklart, kan det ikke settes i gang bygging, mener dommeren.

RIU hevder at kjennelsen er feil, og skal ha meldt at de kommer til å anke saken inn for provinsretten.

Klager fra konkurrent

Den kanariske hotellkjeden Lopesan, som også eier hoteller i området, skal stå bak en klage der de henviser til at det er uavklart om området er beskyttet. Dette skal de ha fått laget en rapport om.

San Bartolome de Tirajana kommune skal ha laget en annen, motstridende rapport.

Lopesan står også bak et tidligere initiativ for å få området beskyttet gjennom å får det et erklært et område av kulturell interesse fordi Christopher Columbus bunkret der før han seilte ut for å oppdage Amerika. Dette ble forsøkt gjennomført av øyrådet på Gran Canaria, men ble avslått av regionsregjeringen på Kanariøyene.

Regionsregjeringen bestemte imidlertid at det var miljømessig grunnlag for å midlertidig utsette områdeplanene og gjøre en ny vurdering av bruken av en palmeoase som ligger der RIU vil bygge hotellet. Dermed har RIU ikke kunnet starte byggingen.

Tags