Akvariet i Las Palmas fungerer som sykestue for havskilpadder

Akvariet Poema del Mar i Las Palmas har en "sykestue", det vil si en rekreasjonstank, hvor syke og skadde havskilpadder skal bygge seg opp igjen etter å ha fått medisinsk behandling av øyrådets rekreasjonssenter for ville dyr.

Havskilpadde i Poema del Mar-akvariet i Las Palmas. Foto: Poema del Mar

Skilpaddene holdes i en spesiell tank for havskilpadder frem til de settes ut igjen i havet, skriver akvariet i en pressemelding.

Rekreasjonssenteret i Taliarte på Gran Canaria tar imot syke og skadde havdyr fra europeiske land med kystlinje mot Atlanterhavet og har hittil holdt disse i plasttanker som har mange begrensninger.

Blant annet er de bare en meter dype og fire meter i diameter, hvilket er for smått til at skilpaddene kan svømme og styrke musklene, ifølge senterets veterinær og spesialist, Pascual Calabuig.

I akvariet får de en dyp tank å svømme i med høyere temperatur og et miljø som ligger nærmere deres naturlige habitat. To bergede skilpadder av den rødlistede arten glattkarett (caretta caretta) har allerede tatt i bruk tanken.

Den første ble reddet på El Hierro av dykkerlaget Ocean Brothers. De fant den i et fiskenett som hadde skadet skilpadden i den grad at en av svømmefinnene måtte amputeres. Den er nå restituert og slippes ut i havet på El Hierro denne uken.

Den andre ble funnet ved sørkysten av Gran Canaria. Den hadde en fått en "potera" i seg, det vil si et fiskeredskap med mange kroker på som brukes til å fiske blekksprut, og var i ferd med å dø. Om en tid vil den være fullt restituert og settes ut i havet.

Det forberedes nå permanent opphold i akvariet for havskilpadder som har oppholdt seg i nærmere 20 år i Taliarte, og å prøve å få disse til å reprodusere seg.

En annen nyhet fra akvariet er at havhestene de har der har begynt å reprodusere seg, hvilket ikke har skjedd i spanske akvarier tidligere.

Tags