Seiersrekke i retten for timeshare-selskap på Tenerife

Timeshare-selskapet Silverpoint Vacation på Tenerife hevder å ha vunnet 34 rettsaker som er anlagt mot dem av Reclaim GC på vegne av Silverpoint-kunder siden januar.

Silverpoint Vacation har adresse i Hollywood Mirage Club på Tenerife. Foto: Silverpoint Vacation

Silverpoint Vacation sendte ut en pressemelding nylig der de fastslår dette etter å ha vunnet de åtte siste sakene som er anlagt mot selskapet i provinsretten på Tenerife.

Ikke ført bak lyset

Retten slår fast at det ikke fins noe grunnlag for å annullere kontraktene, at kjøperne visste godt hva de kjøpte, og at de ikke ble ført bak lyset eller ble presset til å signere kontraktene, skriver Silverpoint Vacation i pressemeldingen.

Videre skriver de at i noen av domskjennelsene har retten skrevet at det virker som om kjøperne så etter en unnskyldning til å komme ut av kontraktene uten å ha grunnlag for dette.

Selskapet advarer om at andre som vurderer å anlegge lignende rettsaker på samme grunnlag, mest sannsynlig kommer til å tape.

Løfter om fortjeneste på gjensalg

Reclaim GC ble startet i Arguineguin i 2009, og heter nå Canarian Legal Alliance. Selskapet påtar seg å hjelpe timeshare-kunder ut av avtalene sine mot et honorar.

Reclaim GC skal ha startet rettsprosessene i 2010 mot selskap som da hørte til Resort Properties og nå hører til Silverpoint Vacations. Kravet er at kundene skal få refundert beløpene de har betalt inn for timeshare-andelene sine.

Sakene skal være basert på at Resort Properties angivelig lovet kundene fortjeneste ved gjensalg av timeshare-andelen sine, men ingen skal ha klart å selge disse med fortjeneste.

Canarian Legal Alliance har i fjor omtalt flere seiere på sine nettsider mot Silverpoint for sine klienter, og i år mot andre timeshare-selskap, slik som norsk-kanariske Anfi del Mar på Gran Canaria.

Dommene mot Anfi del Mar er på et annet grunnlag enn de her omtalte rettssakene som er vunnet av Silverpoint Vacations.

Tags