Timeshare-selskap begjærer konkurs – tusentalls skandinaver kan miste leilighetene
Tusentalls skandinaver risikerer å miste ferieleilighetene sine etter at timeshare-selskapet Silverpoint Vacations på Tenerife har begjært konkurs.
Silverpoint Vacations SL erklærte seg insolvent den 15. januar.
Selskapet har tapt en lang rekke rettssaker anlagt av kunder som vil ut av kontraktene, fordi kontraktene er kjent ugyldige.
Selskapet har blant annet turistanleggene Palm Beach Tenerife, Club Paradiso, Beverly Hills Heights, Hollywood Mirage, Palm Beach Tenerife og Club Paradiso.
- Ligner mer på bedrageri
Silverpoints salgsselskap beskyldes av flere advokatselskap for å ha forsøkt å omgå regelverket som regulerer timeshare-markedet. Dette ved å tilby varianter av ferieboligpakker.
- En del av de nye metodene for å selge ferieboliger ligner mer på bedrageri, sier Robert Lindgren fra det spanske advokatselskapet Abogados LR (LR Advokater).
Et eksempel på dette som Lindgren trekker frem, er at kundene kjøper en leilighet i en av Silverpoint Vacations hotellbygninger, og betaler hele beløpet på omkring to millioner kroner med en gang.
Dette gjør de mot et løfte om å få skjøtet i løpet av tre år. Silverpoint Vacations eide imidlertid ikke leilighetene de solgte. Derfor er det svært tvilsomt om kjøperrne noen gang kommer til å få skjøtene, påpeker Lindgren.
Mange skandinaviske klienter
Han viser til at han har et stort antall klienter som har investert i slike leiligheter. Nå som konkursbegjæring er levert inn, er klientenes situasjon forverret, understreker han.
Andre klienter skal ha kjøpt samme type produkt av andre selskaper som ennå ikke har begjært konkurs.
Lindgren viser til at det fins andre typer ferieboligtilbud man bør se opp for også. Et av disse er tilbud om å kjøpe aksjer i spanske selskaper som eier feriesertifikat utstedt av Silverpoint Vacations.
Disse sertifikatene og aksjene er nå i prinsipp verdiløse, hevder han.
Fortsetter angivelig salget
Eierne av Silverpoint Vacations skal til alt overmål ha flyttet salg av lignende ferieprodukter over til andre selskaper, hevder Lindgren.
Mange svensker er medlemmer i ferieklubber, og mange av disse mangler kunnskap om at flere av ferieboligkontraktene er kjent ugyldig av domstolene, hevder han videre.
Det fins muligheter for å få tilbake det de har investert, understreker han.
Lindgren advarer imidlertid mot tidligere selgere av ferieboliger som nå utnytter kontaktopplysninger de sitter på til å selge juridiske tjenester, uten at de har juridisk kunnskap eller bakgrunn .
Han fraråder å inngå avtaler med noen som tar kontakt, og som ikke burde kjenne til at du har en timeshare-avtale.