Är svenskarna lyckliga? Dokumentär visas i Las Palmas

I morgon tisdag visas den svenska dokumentärfilmen "The Swedish Theory of Love" på Ginoguada Teatro de Las Palmas.  Filmen ställer svåra och kontroversiella frågor om svensk livsstil.

En scen från Erik Gandinis dokumentärfilm "The Swedish Theory of Love", där svåra frågor ställs om svensk livsstil. Foto: The Swedish Theory of Love".

Av: redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Filmen är gjord av den kontroversielle italiensk-svenske filmaren Erik Gandini, och visas på Ginoguada Teatro de Las Palmas, efter att ha redan visats på Fuerteventua, La Palma och Teneriffa.

Dokumentären ställer svåra frågor som "Är detta verkligen ett lyckligt land? Är det möjligt att världens mest oberoende folk är olyckligt?"

Fler svenskar dör ensamma

Filmen konstaterar vidare att fler och fler svenska mödrar inte kan ha barn naturligt utan behöver insemination. Antalet människor i Sverige som dör helt ensamma ökar för varje år.

Oberoendet av andra skapar depression?

I Sverige ska man "klara sig själv", aldrig be om hjälp eller ligga andra till last. Gandini ställer frågan om det verkligen är värt den ensamhet det innebär att vara så oberoende?

Månadens dokumentär i Spanien

"The Swedish Theory of Love" har valt ut som "Månadens Dokumentär" av det katalanska filmbolaget Parallel 40, som en del av dokumentärfilmsfestivalen i Barcelona.

Arrangören, Filmoteca Canaria, är en oberoende kommission under den kanariska öregeringen som jobbar för att mer seriös film ska få biograftid på öarna. 

Känd för många kontroversiella dokumentärer

Erik Gandini är känd både i Sverige och internationellt för sina kontroversiella dokumentärfilmer som ofta tar upp obekväma ämnen. Han har bland annat regisserat filmerna "Surplus" (2003) om överflödssamhället, " "Gitmo" (2006) om Guantanamo fängelset, och "Videocracy" (2009) om den italienske gangstern och premiärministern Silvio Berlusconi.

Tags