Rambo V skal spilles inn på Kanariøyene

Sylvester Stallones actionskikkelse Rambo skal til Kanariøyene for å jakte på skurker som driver med sexslaveri – hvilket langt ifra er urealistisk på Kanariøyene – når scener til spillefilmen Rambo V skal spilles inn.

Sylvester Stallones traumsatiserte actionhelt , Vietnam.veteranen John Rambo, dukker snart opp på Kanariøyene. Her er Stallone avbildet i 2014. Foto: Michael Schiller / Creative Commons-lisens

På Kanariøyene skal det angivelig filmes scener som skal forestille rancher i Arizona og Mexico, skriver avisen ABC og flere andre nyhetsmedier.

Filmingen skal angivelig skje enten på Fuerteventura eller Tenerife, eller begge steder.

Filmingen av Rambo V skal ifølge planene starte i september i år, og det skal filmes på Kanariøyene, i London og i Sofia i Bulgaria.

Jakter på slavehandlere

Handlingen skal dreie seg om at barnebarnet til en venn av Rambos familie har forsvunnet etter å ha reist til en fest i Mexico. Rambo reiser til Mexico for å finne henne, og det viser seg at hun er blitt offer for slavehandel.

En journalist som er halvbroren til en kvinne som også er offer for slavehandelen bistår Rambo i sin leting.  

Produksjonsselskapet The Millennium Media finansierer filmen, og produsentene er Avi Lerner og Kevin King. Sreenwriter er Matt Cirulnick, og regissørens navn er ikke kunngjort ennå.

Ti år siden forrige Rambo-film

Den første Rambo-filmen First Blood ble spilt inn for 36 år siden og ble en stor kassasuksess. Deretter fulgte film nummer to i 1985, nummer tre i 1988 og nummer fire i 2008.

Tanken om en film nummer fem ble lansert allerede i 2008, men planene ble skrinlagt etter en tid. Nå blir film nummer fem likevel realisert.

De fire første Rambo-filmene har til sammen dradd inn langt over 700 millioner dollar, ifølge Wikipedia.

Sexslaveri i virkeligheten på Kanariøyene

Produsentene har neppe hatt det i tankene da de valgte innspillingssted, men Kanariøyene har faktisk store problemer med sexslaveri.

Det foretas stadig vekk arrestasjoner i saker der unge kvinner er tvangsprostituert og holdt i fangenskap i turistområder på øygruppen.

Kanariøyene er i ferd med å overta Sørøst-Asias og Nord-Afrikas rolle som reisemål for europeiske sexturister, ifølge en ny studie fra det kanariske instituttet for likestilling som kom i april.

Mange av kvinnene som selger kroppen sin her er ifølge rapporten lurt eller tvunget til Kanariøyene fra andre land av kriminelle nettverk, presset med vold og trusler til å prostituere seg, og holdes fanget under sterk overvåking – helt i tråd med handlingen i Rambo-filmen.

Tags