150 nye flyruter på Kanariøyene i løpet av ett år

I mars 2017 vil det være 850 flyruter som forbinder Kanariøyene med 150 flyplasser rundt omkring i verden, flere enn det har vært noen gang tidligere.

Det blir tettere og tettere mellom flyene på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

I løpet av ett år vil det da være 150 nye flyruter som er åpnet, ifølge Promotur, det offentlige selskapet som markedsfører Kanariøyene som turistreisemål.

Blant de mange nye linjene er det forbindelser til nye markeder for turismen på Kanariøyene, slik som Ungarn og Romania.

I tillegg er det flere nye forbindelser til land hvor mangel på flyforbindelser tidligere har vært en bremsekloss, slik som Frankrike, Italia og Polen.

For Gran Canaria sin del er det 40 nye flyruter i løpet av ett år med bedre forbindelser særlig til Tyskland, Italia, Nederland og Sveits.

Norwegian har lansert nye ruter mellom Roma og Gran Canaria og har også nye forbindelser med Budapest fra Fuerteventura og Lanzarote.

På Tenerife er det 42 nye ruter som særlig forbedrer forbindelsen med Storbritannia, Tyskland og flere spanske byer.

Det italienske flyselskapet Alitalia er ny på det kanariske markedet, og skal ha to avganger ukentlig mellom Tenerife og Roma.

Lanzarote har 31 nye forbindelser med vekt på tyske byer, og Fuerteventura har 25 nye. La Palma har nye flyforbindelser til Norden, Sveits, Storbritannia og Tyskland.

Tags