Hvitvin fra Gran Canaria vant gull i internasjonalt vinmesterskap

Vinen Oro Blanco de Tirajana fra Bodega Tunte på Gran Canaria ble som eneste vin fra Gran Canaria tildelt gullmedalje i Concours Mondial de Bruxelles, som er en referanse i internasjonale konkurranser.

Gullvinneren Oro Blanco de Tirajana. Foto: Bodegas Tunte

Av: Hugo Ryvik hugo.ryvik@canariajournalen.no

Bodegas Tunte er en ganske ny vingård om ble startet på 900 meter høyde i 1998 som familiebedrift i San Bartolome de Tirajana, og har 3,5 hektar med malvasia-, verdello- og albillo-druer.

Har vunnet mange priser

Etter et generasjonsskifte i 2015 startet en innovasjonsprosess ledet av vinmakeren Alberto González som har resultert i 23 regionale, nasjonale og internasjonale priser de siste årene, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Vinene Berode og Valara vant bronsemedalje under International Wine Challenge 2018 i mai i Storbritannia, og Oro Blanco de Tirajana fikk hederlig omtale.

Bacchus de Oro 2018 (gull) gikk til Tirajana Oro Blanco, som også har vunnet den høyeste utmerkelsen i år i Kanariøyenes offisielle vinkonkurranse og i den internasjonale vinkonkurransen i Lyon. Vinen Berode vant Bacchus de Plata 2018 (sølv).

Konkurransen Concours Mondial de Bruxellesble i år holdt i Beijing, Kina, og holdes neste år i Sveits.

Flere medaljer til Kanariøyene

To andre kanariske viner vant gull i år:

  • Marba Blanco Barrica 2017
  • Vulcano Dolce Blanco

Tre viner vant sølv:

Tags