Student fra hotellskole på Gran Canaria vant kulinarisk konkurranse

Femte sesong av GMchef er avsluttet. Vinneren av sesong er elev ved hotellskolen i Santa Brígida på Gran Canaria.

Isaac Bernal fra Sevilla, elev ved hotell,- og restaurantskolen Hecansa i Santa Brigida på Gran Canaria, vant femte sesong av den kulinariske konkurransen GMchef “Alimenta tu talento 2020”, skriver GMchef i en pressemelding.

Vinnerretten “mellom jord og hav” består, som tittelen tilsier, av noe av det beste fra både jord og hav, blant annet blekksprut, kaviar av olivenolje, røkt paprika og saus av katusfiken, montert med hvitløks,- og mandelpuré.

Bernal studerer til kjøkkensjef. Ved å vinne denne konkurransen får han muligheten til praksis hos restauranten Miramar, som ligger i byen Llançà i Girona, og har to Michelin-stjerner. Han mener dette vil bli en fantastisk opplevelse og et viktig bidrag til hans videre utvikling.

På andre plass havnet Adrián Calvente, elev ved CFP Escuela de Hostelería La Inmaculada de Granada. Calventes rett “Tropiske Reker” er en tartar med Motril reke marinert i montero-rom som hovedelement, en syrlig gazpacho av appelsiner fra Lecrín-dalen i Granada som tilbehør, og et luftig element av koriander.

Tredjeplassen gikk til Álvaro Portolés, fra IES Escuela Superior de Hostelería y Turismo de Madrid.

Retten han presenterte, “Lag av Mexico”, er en kombinasjon av meksikansk og spansk matkultur. Typiske meksikanske ingredienser ble brukt for å lage en rett basert på spansk mattradisjon.

 Årets dommerpanel bestod av den 5-stjerners michelinkokken Paco Pérez, Laura Curt direktør i magasinet Curt Ediciones og redaktør magasinet Vinos y Restaurantes, vinneren av GMchef 2019, Carla Peyrón, og merkeambassadør for GMchef 2020, Juan Jimenéz.

Tags