Hardrockbanet Scorpions spiller på Gran Canaria til sommeren

Det tyske rockebandet Scorpions spiller på Gran Canaria Arena 4. juli 2018 som en del av turneen Crazy World Tour, bekrefter arrangøren.

Scorpions. Foto: Creative Commons-lisens

Det var også i fjor sommer planer om at bandet skulle spille på Gran Canaria, men den konserten gikk i vasken etter at kontrakten ikke gikk i orden.

Scorpions ble startet så langt tilbake som i 1965 og ga ut sin første plate i 1972. To av originalmedlemmene er fortsatt med i bandet som kommer til Gran Canaria i juli: gitaristen Rudolf Schenker og sangeren Klaus Meine.

Andre medlemmer er gitaristen Matthias Jabs, bassisten Pavel Maciwoda og trommeslageren Mikkey Dee, også kjent fra Motorhead.

Scorpions har solgt over 100 millioner plater. Den aller største slageren, balladen "Wind of Change", er det knapt mulig å ha unngått å hørt. Over 14 millioner eksemplarer av singelen er solgt.

Andre store slagere er "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You", "No One Like You", "Blackout" og Scorpions versjon av The Who-låten "I can't explain". Bandet har gitt ut 27 studioalbum, 18 samlealbum og 74 singler. Seks av singlene har nådd nummer en på hitlistene i flere land,

Scorpions spilte nylig i Norge, Danmark, Sverige og Finland som en del av den samme turneen, som fortsetter etter et par pauser i desember, januar og februar med konserter rundt  omkring i Europa.

Bandets siste plateutgivelse er en dobbel samleplate som kom i år: Born to Touch your Feelings-Best of Rock Ballads.

I slutten av mai neste år spiller en annen rockeveteran på Gran Canaria Arena: Status Quo, som har solgt enda flere plater enn Scorpions. Dette bandet ble faktisk startet under navnet The Scorions i 1962, og skiftet navn til The Status Quo i 1967 og Status Quo i 1969.

Tags