Historiske turstier på Kanariøyene skal restaureres

Prosjektet Caminaria, som går ut på å restaurere historiske vandringsleder på alle Kanariøyene, ble i går presentert på en pressekonferanse av Miguel Angel Clavijo, Kanariøyenes generaldirektør for kulturarv.

Camino de La Plata, "sølvveien" på Gran Canaria, leder opp til øyas høyeste topp, Pico de La Nieves ("Snøtoppen"). Foto: Hugo Ryvik

Hensikten er at befolkningen, turister og skoleklasser skal kunne oppdage en annen og ukjent side av Kanariøyene med historisk tilsnitt, sa Clavijo.

Vandringsledene er brukt i flere århundrer, men har havnet i skyggen etter hvert som utvikling og utbygging har gått fremover.

Tre faser

Prosjektet skal gjennomføres i tre faser og skal etter planen være ferdig i 2019. Det skal restaureres minst en sti per befolket øy, også på den lille øya La Graciosa.

I prosjektets første fase, som skal gjennomføres i år, skal det utvikles et regionalt indikatorsystem, som også omfatter tiltak for internasjonalisering og koordinering av administrasjoner.

Andre fase, som skal gjennomføres i 2018, dreier seg om å utvikle en håndbok for god praksis og analyse av intervensjonskriterier, og analyse av tradisjonelle stier og veier som er erklært å være av kulturell interesse på Kanariøyene.

Tredje fase gjennomføres i første kvartal av 2019, Da skal en regional skalastruktur etableres og resultatene blir presentert.

Ledes fra universitetet på Tenerife

Caminaria-prosjektet ledes José Juan Cano, doktor i geografi ved universitetet i La Laguna på Tenerife, og Felipe Monzón, professor ved det samme universitetet.

Eksterne lenker

Nedlastbare kart over turstie på Gran Canaria.com

Nedlastbare kart på Reserva de la biosfera Gran Canaria

Explora Gran Canaria, vandringsruter og mobilapp.

Klikk på GC-kart og finn turstier i kommunene

Guía de Senderos de las Medianías de Gran Canaria. 35 ruter på Gran Canaria med beskrivelser og kart.

Turismo Mogan. Turistnettsidene til Mogan kommune har vandringsruter beskrevet med kart og foto under menyvalget Rural Guide / Highlights / Walks.

Gran Canaria Walking Festival

Caminatas en Gran Canaria. Flere ruteforslag med bilder og videoer.

Over 50 nedlastingsbare vandringsruter på nettsidene til San Bartolome de Tirajana på Gran Canaria.

12 fine turistier nord på Gran Canaria (Norte de Gran Canaria).

Wikilocs oversikt over turstier på Kanariøyene

Wandermap. Kart over et stort antall vandringsruter på Gran Canaria og andre kanariøyer.

Arrangører av fotturer

Walk in Gran Canaria 

Trekking Montanero de Mogan

Rocky Adventure

Mojo Picon Aventura

Tags