Norske Fredensborg går inn i hotellkjeden Servatur, som utvider på Kanariøyene

Det norske selskapet Fredensborg, med Ivar Tollefsen i spissen, kjøper halvparten av hotellkjeden Servatur på Kanariøyene, og blir medeier med Kai-Robert Mikaelsen fra Gjøvik.

Servaturs leder for forretnings utvikling, Michael Lund Jensen, og styreleder Kai-Robert Mikaelsen er fornøyde med avtalen med Fredensborg. Foto: Canariajournalen

Nå utvider Servatur med 30 prosent på Kanariøyene, gjennom driftsavtaler som er inngått denne uken om hotelldrift på blant annet Fuerteventura og Lanzarote.

Dette ble kunngjort i går, fredag, av de to selskapene i en pressemelding.

Kai Mikaelsen, som er er styreleder og hovedaksjonær i hotellkjeden Servatur,  røpet i et intervju med Canariajournalen i august i fjor sine planer om å gå sammen med det han kalte  Europas dyktigste og mest ekspansive private eiendomsselskap. Nå vet vi at det var Fredensborg han siktet til.

Fredensborg er et investeringsselskap innen eiendom, boliger og fritidsboliger.

Skal bli blant de største på Kanariøyene

De nevnte driftsavtalene som er inngått, gjelder drift av fire hoteller med til sammen 720 enheter. Fra før driver Servatur 13 leilighetshoteller med 2000 enheter på Gran Canaria.

Planen er å øke til 4000 enheter og bli den største hotellaktøren på Gran Canaria i løpet av tre år, og til 10 000 enheter totalt i et tiårsperspektiv, sa Mikaelsen til Canariajournalen i august 2019.

Mikaelsen overtok Servatur i 2013, og har pusset opp flere av hotellene til en høyere standard. Før årsskiftet åpnet det nybygde turistanlegget Arguineguin Park sørvest på Gran Canaria, som Servatur driver.

Servatur renoverer og utvider også et leilighetshotell i Puerto Rico på Gran Canaria for tiden.

Oppstarten på Fuerteventura og Lanzarote er den første ekspansjonen for Servatur Hotels & Resorts utenfor Gran Canaria, hvor de har avtale med pakkereiseselskapet Ving.

Skal doble omsetningen

– Vi er glade for å ha en langsiktig eier som Fredensborg, og er tygge på at avtalen vil styrke og utvide planlagte aktiviteter de kommende årene, sier Mikaelsen i pressemeldingen.

Servaturs omsetning var drøyt 50 millioner euro i 2018. Overskuddet var cirka 14 millioner euro. Omsetning skal dobles i løpet av tre år, sa Mikaelsen til Canariajournalen i fjor sommer.

Fredensborg hadde en omsetning på 3,47 milliarder kroner og et resultat på 1,58 milliarder kroner i 2018.

Tags