Norsk boreplattform har lagt til i Las Palmas

Boreplattformen West Hercules kom i dag inn til havnen i Las Palmas på vei til Barentshavet. Petroleumstilsynet mener imidlertid at den er i for dårlig teknisk stand til å bore på norsk sokkel.

West Hercules ligger i Las Palmas. Foto: Seadrill.

West Hercules tilhører riggflåten til Seadrill, hvor den norske rederen Jon Fredriksen er hovedeier.

I Las Palmas skal riggen få nytt mannskap, nytt utstyr og nye forsyninger, og reparasjoner skal bli gjennomført, ifølge en pressemelding fra havnemyndighetene i Las Palmas.

Riggen har oppdrag for Statoil

Plattformen skal prøvebore for Statoil de neste fire årene, skriver Offshore.no. Neste stopp er letebrønnen Nunatak i Barentshavet, som ligger 205 kilometer fra Sørøya i Finnmark og 200 kilometer fra Bjørnøya.

Men før den kommer så langt må en rekke avvik som Petroleumstilsynet fant under en inspeksjon nylig rettes opp.

Det ble blant annet funnet avvik på brannslokkesystemet på helikopterdekket og vedlikeholdsstyring, ifølge en rapport fra Petroleumstilsynet.

Mye arbeid må gjøres

Boreriggens "tekniske tilstand ikke tilfredsstiller regelverkets krav innen en rekke fagområder", skriver Petroleumstilsynet i rapporten.

– Det synes å gjenstå en del arbeid før riggen vil være klar for drift på norsk sokkel, sier pressetalsmann Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet til Offshore.no.

Forsinker borestarten i Barentshavet

Boringen i Barentshavet kommer ikke i gang i desember, slik det var planlagt.

Operasjonen blir i stedet utsatt til tidlig i 2013, ifølge Statoil. Leteboringen på Nunatak skal pågå i cirka to måneder.