Laber kulturinteresse på Kanariøyene

Bortsett fra lytting til musikk, er folk som bor på Kanariøyene mindre interessert i kulturaktiviteter enn gjennomsnittet i Spania, viser en studie fra kulturdepartementet i Spania.

Interessen for kulturminner er overraskende liten blant den kanariske befolkningen. Her helleristninger av hester med ryttere i Balos på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Det mest slående med resultatet fra undersøkelsen er, med tanke på den rike arkeologiske arven som er gjort tilgjengelig for publikum, og de mange naturmonumentene på øygruppen, at over en tredel av kanarierne aldri eller nesten aldri besøker monumenter.

Fire av ti går ikke på museum

Steder av arkeologisk interesse er det sju av ti kanariere som aldri eller nesten aldri besøker.

Flere enn fire av ti går aldri eller nesten aldri på museum eller kunstgallerier.

En av fire leser ikke

 Lytting til musikk, kinobesøk og lesing er de tre kulturaktivitetene som den kanariske befolkningen liker best.

Likevel er det nesten en av fire kanariere som aldri eller nesten aldri leser, og flere enn seks av ti som ikke oppsøker biblioteker. I Spania totalt er det cirka en av fem som ikke leser.

Ni av ti kanariere lytter til musikk, og i underkant av halvparten går på kino.

Dropper klassisk musikk 

Klassisk musikk er det imidlertid ikke så stor interesse for:

Åtte av ti kanariere går aldri eller nesten aldri på klassisk konsert. Årsaken som de fleste oppgir er at de ikke er interessert.

Mangler konserttilbud

Når det gjelder populærmusikk, er det cirka halvparten av kanarierne som går på konserter.

De fleste som ikke gjør det, hevder at det er på grunn av dårlig tilbud på konsertfronten.

Flere enn seks av ti kanariere er lite interessert i å gå på teater. Opera er det nesten ni av ti som er uinteressert i, og danseopptredener er det cirka åtte av ti som aldri eller nesten aldri går på.

7,3 prosent spill instrument

28,9 prosent av kanarierne praktiserer selv aktiviteter knyttet til fotografering og visuell kunst. 13,7 prosent maler eller tegner.

7,8 prosent spiller musikkinstrument, 2,4 prosent synger i kor, 2,2 prosent deltar i teateroppsetninger, og 4,9 prosent danser ballett eller annen dans.

Tags