Ambassadøren åpnet Haukeland-utstilling på Tenerife

Mange nordmenn og spanjoler møtte opp da utstillingen "Kongen av Icod” av den norske kunstneren Arnold Haukeland ble åpnet i kunstsenteret TEA på Tenerife 25. april.

Mange deltok på åpningen av Bjarne Haukeland-utstillingen. Foto: TEA

Utstillingen ble åpnet av Norges ambassadør i Spania, Johan Vibe, sammen med Cristina Valido García, visepresident for lokalstyret i Tenerife og Bjarne og Anna Katharina Haukeland, som er henholdsvis sønn og barnebarn av Arnold Haukeland.

Utstillingen legger særlig vekt på den innflytelsen spansk kultur har hatt på kunsten til den norske billedhuggeren. Dette er første gang verkene Haukeland jobbet med da han bodde på Tenerife blir vist i Spania.

Kultursenteret Tenerife Espacio de las Artes (TEA) har fått tildelt 375 000 kroner av EØS-midler i et kulturutvekslingsprogram for å arrangere utstillingen, skriver ambassaden i en pressemelding.

Kulturutvekslingsprogrammet i Spania blir forvaltet av ambassaden i Madrid. Målet er å bidra til en bedre kulturdialog og å fremme europeisk identitet gjennom en større forståelse av det kulturelle mangfoldet.

Arnold Haukeland Samling er norsk partner i prosjektet, nåværende eier av skulpturene, og ansvarlig for bevaring og profilering av kunstnerens verk.  Kurator og leder er Anna Katharina Haukeland.

Institusjonen har bidratt med kunstverkene, fotografier, planlegging og logistikk i forbindelse med transport, og har supplert utstillingen med arbeider fra fire norske samtidskunstnere som har latt seg påvirke av den norske billedhuggeren:

Matias Faldbakken, Marius Engh, Ida Ekblad og Sverre Wyller.

Arbeidene viser på hvilken måte Arnold Haukelands opphold på Tenerife på 60- og 70-tallet og omgivelsene han ble påvirket av der, fremdeles er nærværende i norsk kunst.

Åpning

Bjarne Haukeland, sønn av Arnold Haukeland, sammen med ambassadør Johan Vibe under åpningen. Foto: TEA

Tags