Norsk par funnet døde i leilighet på Gran Canaria

En norsk kvinne født i 1957 og en norsk mann født i 1940 ble i går funnet døde i en leilighet i Puerto Rico på Gran Canaria.

Paret ble funnet i leilighetsbygningen Puerto Plata i Puerto Rico i går formiddag. Foto: Hugo Ryvik

Paret hadde angivelig vært døde i flere dager og ble funnet på grunn av sterk lukt fra leiligheten, som ligger i bygningen Puerto Plata i Puerto Rico, skriver Europa Press.

Dette blir bekreftet overfor Canariajournalen av politistyrken Guardia Civil.

Andre beboere skal ha meldt fra til politiet, som tok seg inn i leiligheten og fant det døde paret.

Ikke tegn på vold

Det skal ikke være tegn til at paret har vært utsatt for vold. Innledende etterforskning tyder angivelig på at mannen har dødd før kvinnen. Kvinnen kan ha vært død i to dager og mannen i fire dager, ifølge nyhetsbyrået Efe.

Likene ble angivelig funnet klokken 10.45 på mandag og fjernet klokken 14.35. En rettslig obduksjon skal fastla dødsårsaken.

Lå i senga

Kvinne ble ifølge Europa Press funnet i en seng og mannen i en trapp. Paret skulle angivelig ha returnert til Norge på fredag.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor Canariajournalen at to norske statsborgere er funnet omkomne på Gran Canaria, og at pårørende har blitt varslet. Ut over dette vil de ikke gi mer informasjon.

Puerto Plata fins i reisekatalogen til reiseselskapene Ving og TUI. Bygningen har også en del privateide leiligheter, flere av disse er eid av nordmenn.

Selskapene var ikke gjester av Ving eller TUI, ifølge selskapenes pressekontakter, og bodde trolig i en privat leilighet.

Tags