Mogán : Ga bort 500 kilo fôr til dyremottak

Stiftelsen Affinity har donert 500 kilo fôr til Mogán kommune som et bidrag til arbeidet med hjemløse dyr.

Hvert år blir mange hunder overlatt til seg selv på Gran Canaria. Denne karen fikk et nytt hjem. Foto:Canariajournalen

Fôret skal fordeles mellom det kommunale dyremottaket, frivillighetsprogrammet C.E.S, og til familier i sårbare situasjoner med ansvar for kjæledyr, i følge en pressemelding fra kommunen.

C.E.S er et frivillig program som har som hensikt å fange, sterilisere og slippe fri hjemløse dyr (katter og hunder) som ikke egner seg omplassering.

Dette er effektiv måte å hindre at bestanden øker. De har også ansvaret for å mate koloniene med hjemløse katter.

Stiftelsen Affinity ble startet i 1987, av firmaet ved samme navn. De jobber blant annet for å øke folks bevissthet rundt ansvaret med å skaffe seg et kjæledyr.

Helserådgiver i kommunen Juan Carlos Ortega uttrykker at han er takknemlig for bidraget fra Affinity.

En slik donasjon er med på å sikre dyrevelferden i kommunen, ikke bare for de hjemløse dyrene, men også for dyr i familier som befinner seg i en prekær økonomisk situasjon. 

Donasjonen ble gjort kort tid før portforbudet trådte i kraft i mars. På det tidspunktet bestemte de frivillige fra mottaket å adoptere alle dyrene,og ta disse med seg hjem. Dermed ble mottaket stående tomt. Fôret er lagret i påvente av ny pågang av trengende dyr. 

Rådgiveren minner også om samarbeidet kommunen har med Affinity og den pågående informasjonskampanjen mot å etterlate dyr, #NoSonUnJuguete. (De er ikke et leketøy)

Tags