Narkotikabande sprengt på Fuerteventura

Narkotikabeslag: Tre personer er varetektsfengslet, og fire til er siktet og etterforskes som mistenkte for å smugle kokain til Fuerteventura.

Beslaglagt kokain. Foto: Guardia Civil

Kokainet ble gjemt i kroppen til flypassasjerer, såkalte muldyr, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Samtlige sju mistenkte, tre menn og fire kvinner, er fra Colombia.

1,179 kilo kokain er beslaglagt.

Etterforskningen startet 7. mars, da en kvinne som hentet to andre kvinner som nettopp hadde ankommet Fuerteventura, anmeldte at de ble angrepet av fire menn på en vei i Corralejo. Mennenes skal ha tatt reisebagasjen til de to nyankomne kvinnene.

Da politiet rykket ut til Corralejo, hadde de to kvinnelige passasjerene i bilen stukket av.

Politiet mistenkte at det var kriminelle som stjal narkotika fra andre kriminelle som var på ferde.

Etterforskningen avdekket at kvinnene som stakk av skulle fly til Madrid allerede neste dag. Overvåking ble etablert på lufthavnen,

Flere andre personer som reiste mellom Fuerteventura og Ibiza via Madrid med to-tre dagers mellomrom ble identifisert. En av disse var involvert i narkotikasmugling til Ibiza i 2018.

Gjengens aktivitet på Fuerteventura stoppet da Spania erklærte alarmtilstand 14. mars på grunn av pandemien, og ble gjenopptatt i august.

En person som politiet tror er gjenglederen, reiste tidlig i august med bil og ferge fra Lanzarote til Cádiz og fortsatte til Madrid. To dager senere fløy to antatte gjengmedlemmer fra Ibiza til Madrid, og bodde på samme hotell som den antatte gjenglederen.

12. august ble to kvinnelige gjengmedlemmer pågrepet på Fuerteventuras lufthavn med kokain gjemt i kroppen, etter å ha fløyet fra Madrid sammen med to andre. Kvinnenes reisefølge og to antatte gjengmedlemmer som politiet tror kom til lufthavnen for å hente narkotikaen, blir  også etterforsket.