Lonely Planet peker ut Las Palmas som en av de beste byene for nyttårsfeiring

Reiseguiden Lonely Planets reiseeksperter har valgt ut sju steder i verden hvor det er unike nyttårsfeiringer, og Las Palmas, Gran Canaria er med på listen.

Las Palmas er stedet å være på vei inn i det nye året. Foto: Pixabay

En temperatur på rundt 19 grader og det faktum at Las Palmas en skikkelig spansk by hvor lokalbefolkningen dominerer bybildet, særlig på nyttårsaftenen, blir spesielt trukket frem av Lonely Planet.

Det blir anbefalt å starte kvelden med et måltid med tradisjonelle, kanariske retter i Vegueta, den gamle bydelen, og deretter gå ut i gater og smug for å utforske de mange barene.

Når det nærmer seg midnatt, trekker de fleste menneskene mot Playa de Canteras, hvor det blir skutt opp fyrverkeri.

De andre seks byene Lonely Planets skribenter synes er fine steder å feire nyttårsaften er Matera, Italia; New Orleans, USA; Melbourne, Australia; Nassau, Bahamas; Hangzhou, Kina, og Sydney, Australia.

Ifølge utleieportalen Airbnb er Las Palmas en av de mest populære stedene i verden å tilbringe nyttårsaften etter New York, London, Paris, Tokyo og Roma.

Las Palmas kommune har i år godkjent cirka 100 nyttårsfester i diverse lokaler i byen. En stor feiring med direktesending på spansk tv pågår som regel på Plaza Islas Canarias ved Santa Catalina-parken, som ligger like i nærheten av Canteras-stranden.

Tags