Stor oppslutning om oljeprotest på Kanariøyene

Den spanske regjeringen, som går inn for oljeutvinning ved Kanariøyene, anslår at cirka 47 000 mennesker deltok i en manifestasjon mot oljeutvinning i går. Arrangørene selv hevder at det var over 200 000 mennesker som deltok.

Mange markerte avstand til oljeutvinning på Kanariøyene i går. Foto: Si o Si Comunicacion

Masseprotesten mot oljeutvinning ved Kanariøyene foregikk på åtte kanariøyer og flere steder på fastlandet i går.

Aksjonen ble utløst av at miljødepartementet i Spania 29. mai godkjente oljeselskapet Repsols miljøkonsekvensanalyse for oljeutvinning utenfor Fuerteventura og Lanzarote.

Motstanden mot oljeutvinning i et område som ligger 10-60 kilometer øst for Lanzarote og Fuerteventura er massiv på Kanariøyene. Både regionsregjeringen, øyrådene på Lanzarote og Fuerteventura, og en lang rekke kommuner, institusjoner, ograniasjoner og privatpersoner er motstandere.

En meningsmåling som nylig ble utført av Celeste-Tel indikerer at sju av ti mennesker som bor på Kanariøyene er negative til at oljeselskapet Repsol skal utvinne olje utenfor Kanariøyene. Oppropet Save Canarias på internett nærmer seg 200 000 underskrifter mot oljeutvinning.

Repsol hevder at de tidligst vil starte leteboring i oktober i år forutsatt at alle godkjenninger er på plass og juridiske spørsmål er avklart. 

Tags