Fyrhuset i Maspalomas gjenåpner i februar

Faro de Maspalomas, det emblematiske fyret i Gran Canarias største turistområde, skal gjenåpnes i februar etter å ha vært stengt i over ti år.

Alle som har vært i Maspalomas har sett dette fyrtårnet, som sammen med de enorme sanddynene er blitt et symbol for turistområdet. Foto: Hugo Ryvik

Et etnografisk museum skal på plass i fyrhuset, og frem til det åpner skal det være tre forskjellige utstillinger der, meddeler øyrådet på Gran Canaria.

Øyrådet har investert 1,4 millioner euro i å restaurere fyrhuset.

Når det åpner igjen, skal det bli mulig å gå trappene opp til topps i det 58 meter høye tårnet og beundre utsikten.

Fyret er tegnet av Juan León y Castillo og ble satt i drift i 1889. Fyrvokterne og deres familier bodde i det nesten 100 kvadratmeter store fyrhuset, opptil tre familier samtidig.

Utstillinger med nåtidens kanariske håndverk, reproduksjoner av urbefolkningens hjem og tradisjonelle kanariske hjem, og et rikt utvalg bilder fra Gran Canaria kan besøkes frem til det etnografiske museet kommer på plass.

Det blir også turistinformasjon og håndverkutsalg i bygningen.

Restaureringsarbeidet har blitt forsinket etter at det ble oppdaget termitter i treverket i 2014, kort tid etter at arbeidet ble påbegynt. Nå er det ett år siden restaureringen ble gjenopptatt, og 20 år siden de første planene om restaurering ble lagt.