Utenlandske turgåere reddet med helikopter i Guayadeque

Tre utlendinger som fikk problemer under en fottur til fjells i Guayadeque sørøst på Gran Canaria lørdag kveld, ble i dag, søndag, reddet med helikopter og fraktet til sykehus i Las Palmas.

En gruppe fotturister på vandring i Guauyadeque. Personene på bildet er ikke blant de som ble reddet. Foto: Canariajournalen

Turgåerne led av moderat hypotermi (nedkjøling) etter å ha gått seg vil på lørdag og tilbrakt natten på fjellet, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en pressemelding.

Nødsentralen ble varslet lørdag kveld, og brannmannskap og folk fra sivilforsvaret rykket ut og lokaliserte turgåerne samme kveld.

De befant seg i Caldera de Los Marteles i Guayadeque, som ligger mellom Agüimes og Ingenio på Gran Canaria. Dette er et populært fotturområde.

Det var imidlertid ikke mulig å nå helt frem til turgåerne i mørket. Turgåerne fikk veiledning fra nødsentralen slik at de kunne bli der over natten.

Utlendingene ble hentet med helikopter ved 8.40-tiden søndag morgen og fraktet til Dr. Negrín-sykehuset, hvor de ligger til observasjon.

Tags