Ny lov om utleie av ferieboliger på Kanariøyene står på vent

Turismekommunene på Kanariøyene klager over den totale stillheten fra de regionale myndighetene om en ny lov om utleie av ferieboliger på Kanariøyene.

Feriebolig som leies ut på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Lovutkastet var klart i mai og skulle vært ute på offentlig høring, men det har ennå ikke skjedd.

Kanariske myndigheter avventer angivelig varslede endringer i lovverket fra den sentrale regjeringen i Spania.

Varsler endring av overordnet lov 

Spanias statssekretær for turisme kom i september med uttalelser som tyder på at det blir endringer i eiendomsrett og regulering av leieavtaler, og at dette vil avgjøre om utleie av ferieboliger blir tillatt i bygninger hvor det også er fastboende.

Årsaken til at lovutkastet på Kanariøyene ikke har noen fremdrift for tiden kan være at de regionale myndighetene ikke vil risikere å vedta en lov som vil bli foreldet så snart den sentrale regjeringen endrer overordnede lover, ifølge avisen La Provincia.

Etterlyser tilbakemeldinger

En sammenslutning av turismekommuner på Kanariøyene, AMT, har gitt innspill til lovutkastet som forelå i mai, men har angivelig ikke fått noen tilbakemelding ennå, sa foreningens visepresident, Marco Aurelio Pérez, som også er ordfører i Kanariøyenes største turistkommune, San Bartolomé de Tirajana, i en kunngjøring på mandag.

Pérez uttrykker bekymring for stillheten og mangelen på informasjonsdeling med de ulike operatørene som har å gjøre med turisme.

Kommunene San Bartolomé de Tirajana, Mogán, Arona, Adeje, Guía de Isora og Pájara er medlemmer i AMT.

Den sterkt kritiserte loven om utleie av ferieboliger på Kanariøyene som gjelder i dag kom i mai 2015.

Den spanske regjeringen bekreftet i forrige uke at de vil opprette et sentralt register over utleie av ferieboliger i samråd med de autonome regionene i landet.

Tags