Politiet slo til mot piratvarelager med forfalskede varer for 16 millioner euro

Det nasjonale politiet på Kanariøyene beslagla i dag, mandag, 200.000 piratartikler i Maspalomas i den hittil største aksjonen mot brudd på loven om opphavsrett.Se video fra politiaksjonen.

Lageret hvor politiet slo til i dag, Foto: Policia Nacional

Det ble også funnet piratvarer i en lastebil. Verdien på varene overstiger angivelig 16 millioner euro, ifølge en pressemelding fra Policia Nacional.

De falske merkevarene skal stamme fra Kina. Det var også to personer fra Marokko uten oppholdstillatelse  som jobbet lange dager sju dager i uka i det dårlig ventilerte lageret med å sette forfalskede logoer på artiklene.

Sju personer er pågrepet i politiaksjonen, fem fra Marokko, en fra India og en fra Nepal.

I Spania er det ulovlig både å selge, kjøpe, produsere og distribuere forfalskede varer.

Etterforskningen har pågått siden april, da politiet fikk kjennskap til at det fantes et piratvarelager i et kjøpesenter i Maspalomas.

Blant varene som er beslaglagt er blant annet, klær, høyttalere, hodetelefoner, mobiltelefondeksler og -etuier, vesker og lommebøker,

Dessuten falske merker og klistrekapper med logoen til flere kjente merkevarer, en skriver, en tørketrommel, en varmepresse for utskrift av logoer på klær,  og 9845 euro i kontanter, skriver politiet pressemeldingen.

Det ble også funnet mange dokumenter, inkludert leveransebrev, fakturaer og dokumenter med en liste over bestillinger, leveranser og forsendelser av forfalskede varer samt andre lager på Fuerteventura, Lanzarote og Gran Canaria.

Tags