Skal lage ny adkomstvei til Guayadeque-ravinen i Agüimes

Agüimes kommune har besluttet å bygge en ny adkomstvei til Guayadeque-ravinen, et kjent utfluktssted for turister og fastboende, for å unngå trafikk gjennom Agüimes trange bygater.

Agüimes by. Starten på Guayadeque-ravinen synes i den nedre delen av bildet. Veien oppover den første delen av dalen går langs kanten av ravinen på Aguimes-siden, og den nye tverrforbindelsen kommer i høyre kant på bildet. Foto: Hugo Ryvik

Guayadeque er en trang og frodig ravine, svært naturskjønn, hvor det fins mange huleboliger, flere hulerestauranter, et hulekapell og et museum. Den danner et skille mellom Agüimes og Ingenio kommune sørøst på Gran Canaria.

Tåler ikke belastningen

I dag går trafikkleden som leder mot dalen gjennom noen trange bygater i Agüimes, som ikke er bygd for å tåle så stor og tung trafikk (det går ofte busser til Guayadeque), og risikerer å kollapse.

Nå skal det bygges en ny tverrforbindelse som skal gå utenom sentrum, med start i nærheten av krysset mellom vei GC-551 mot Corralijos og GC-550 mot Santa Lucia, forbi gravlunden og til vei GC-103, som leder videre til Guayadeque, et lite stykke utenfor bykjernen, ifølge en erklæring fra kommunen.

Toveis-trafikk

Det blir med andre ord en ny tverrforbindelse mellom to eksisterende veier.

Tverrforbindelsen skal være bred nok til trafikk i begge retninger. Det skal bygges plass til parkering langs veien i den ene retningen og i nærheten av byens auditorium, og den skal kunne benyttes av forgjengere også.

Budsjettet er på drøyt to millioner euro.

Guayadeque

Foto: Hugo Ryvik

Tags