Veien mellom San Agustín og El Veril reformeres med park, sykkelvei og gangvei

Hovedvei GC-500 på strekningen mellom San Agustín kjøpesenter og avfarten til motorveien ved  El Veríl sør på Gran Canaria skal gjøres om til en urban parkvei som er mer fotgjengervennlig.

Den markerte veistrekningen skal bygges om. Foto: San Bartolomé de Tirajana kommune/Canariajournalen

Det blir to kjørebaner med hageanlegg rundt, samt sykkelvei og gangveier.

San Bartolomé de Tirajana kommune har nå lagt arbeidet ut på anbud med en ramme på 3.770.639 euro.

Bedre forbindelse med sjøsiden

Prosjektets mål er blant annet å gjøre området mer fotgjengervennlig og forbedre tilgjengeligheten mellom turistområdene på sjøsiden av veien og området på oversiden av veien.

Eksisterende overganger for fotgjengere skal fjernes.

Hele området skal gjøres mer attraktivt med store, grønne rom på begge sider av veien, særlig på sjøsiden, hvor en sykkelvei skal anlegges.

Ned fra fire til to kjørebaner

Dagens fire kjørebaner skal reduseres til to, og fartsgrensen skal settes ned.

Veibanen som fjernes skal gjøres om til fortauer og gangveier som blir fra tre til sju meter brede, og sykkelvei som blir 2,5 meter bred.

Det blir også planter, palmer, gress og hvileområder.

En totalrenovering av nettverkene for avløp, vannforsyning, telekommunikasjon og belysning, vanning og drenering skal gjøres.

Ny rundkjøring

Tilgang til byområdene Las Burras, El Cochino og El Veril skal forbedres ved at det skal bygges en ny rundkjøring på høyden av Barranco del Toro.

De to eksisterende bussholdeplassene langs langs veistrekningen skal flyttes for å gjøre dem mer tilgjengelige for folk.

Dette er andre fase av vedtatte forbedringer langs veien. Første fase ble gjennomført mellom Hospiten San Roque og San Agustín kjøpesenter.

Arbeidene delfinansieres av den treårige investeringsplanen til Kanariøyenes utviklingsfond. Budsjettet for fase to er det samme som for fase én.

Tilbyderne har en frist til 11. mars for å levere anbud, og byggetiden er beregnet til åtte måneder. Det betyr at veien bør bli ferdig senest tidlig i 2020.

I El Veril er arbeidet med å bygge et gigantisk badeland, Siam Park, påbegynt, men arbeidet er sterkt forsinket på grunn av uenigheter mellom utbyggeren og ordføreren i kommunen.

Tags