Tui avviser at hotellene er til salgs

Pakkereiseselskapet Tui benekter at alle hotellene er lagt ut for salg, slik flere medier rapporterte fredag.

Rom på et Tui-hotell. Foto: Tui

Selskapet planlegger ikke å avhende hotellaktiva, selv om eierskap ikke er grunnlaget for virksomheten i dette området, uttaler Tui til Hosteltur.

Konsernet har ingen hoteller til salgs, men konsentrerer seg om å skaffe likviditet med støtte fra staten, bankene og aksjonærene, skriver Hosteltur videre.

Hosteltur var blant mediene som fredag skrev at alle hotellene var lagt ut for salg, og viste til kilder i Tui-konsernet.

Canariajournalen formidlet også denne saken.

Om nødvendig, kan det selges en del av en eiendeler til fond, skriver Hosteltur videre, basert på informasjon fra Tui.

Siden mars 2020 har TUI angivelig sikret likviditet for totalt 4,8 milliarder euro gjennom statslån, banklån og støtte fra aksjonærene.

TUI eier mange hoteller, men anser angivelig ikke disse eierskapene som hovedgrunnlaget for virksomheten i dette området.

Det legges mer vekt på styring og kontroll av merkevarene, skriver Hosteltur.

– Vi har sagt at vi ikke nødvendigvis trenger å eie selve skipet for å drive et cruiseskip, eller en bygning eller tomt for å drive et hotell, sier Tui til Hosteltur.

Videre:

– Derfor kan vi selge en del av disse hotellenes eiendommer til eiendomsfond.

– Som et resultat, kan vi samle inn ekstra reserver, men vi opprettholder fortsatt kontrollen over produktet, merkevaren og distribusjonen som Tui.

Tui Tyskland eier hotellmerkevarene Robinson, Tui Blue, Tui Magic Life, Tui Sensatori og Tui Suneo, i alt cirka 250 hoteller.

Tags