Disse tingene setter turister på Gran Canaria mest pris på

Maten på restaurantene og den profesjonelle betjeningen på restauranter og hoteller hotellene skårer høyest poengsum i en stor undersøkelse av hva turister på Gran Canaria setter mest pris på.

Restaurantene på Gran Canaria får høy poengsum på alle faktorer. Her fra Playa de Mogan. Foto: Hugo Ryvik.

Øyrådet på Gran Canaria har fått laget en undersøkelse der 762.000 anmeldelser og 362.000 anbefalinger på nettportalene Tripadvisor, Booking.com og HolidayCheck.de er analysert.

Analysene er delt inn i hovedgruppene overnatting, restauranter og aktiviteter.

Knallresultat for hotellene

Den profesjonelle og personlige betjeningen turistene opplever å ha fått på hotellene har oppnådd 8,48 poeng ut ifra 475.500 rangeringer.

Plasseringen oppnådde 8,42 poeng og rengjøringen 8,21 poeng. Trådløst internett fikk med 7,26 poeng den dårliges rangering.

Restaurantene skårer bra på alle faktorer

Restaurantene har fått 8,27 av 10 poeng. Matsiden har ingen rangeringer under 8 poeng innen pris, miljø, kvaliteten på maten og kvaliteten på betjeningen.

Det gastronomiske tilbudet på Kanariøyene har et utmerket rykte på nettsidene, langt bedre enn på det spanske fastlandet, og et godt, internasjonalt kulinarisk rykte, ifølge Rafael González, direktøren for Vivential Value, som har utført studien for øyrådet.

Klima, strender og ro

Turistene anbefaler Kanariøyene for klimaet, kvaliteten på strendene og roen.

Studien understreker at de mest verdsatte aktivitetene på sørkysten er spaserturer på stranden, avslapning, solrike dager, strender og nattliv.

I Las Palmas er det mat, handling og strandliv som er mest verdsatt.

Ressurser innen helse og velvære er også svært høyt prissatt, samt aktiv turisme, nautisk turisme og nattliv.

Må synliggjøres bedre

Rapporten peker på at hovedutfordringen er å gjøre produkter og tjenester innen velvære, gastronomi, natur og kultur mer synlig.

Disse har fått høy poengsum, men relativt få personer har rangert disse elementene.

Tags