Minst fire turgåere har omkommet på Kanariøyene de siste 19 årene

I løpet av de siste 19 årene har minst fire personer omkommet under turgåing i fjellene på Kanariøyene. En av disse var en norsk kvinne.

Det er ikke ufarlig å gå tur i fjellene på Kanariøyene. Selv om det ikke har blitt bekreftet mange dødsfall, er det mange som skader seg og en del som blir borte i fjellene. Her blir en nordmann berget av et helikopter på Tenerife. Foto: Cecoes 112

Flere personer har i tillegg forsvunnet på Kanariøyene når de har gått tur alene, og ikke blitt funnet igjen. Per juli i fjor var 60 personer forsvunnet på Kanariøyene de siste ti årene.

  • 4. mars 2013 døde en tysk mann på et sykehus på Tenerife etter å ha blitt kritisk skadet av fallende steiner på La Gomera.
  • 28. januar 2010 ble liket av en 35 år gammel franskmann funnet i nærheten av Bailadero, som ligger i Anaga-fjellene på Tenerife.
  • 18. februar 2007 omkom den 66 år gamle norske kvinnen Emma Helga Knudsen da hun fikk en steinblokk i hodet mens hun gikk tur i fjellene på Gran Canaria.
  • 28. desember 1997 ble liket av en tysk turgåer funnet i en ravine på La Palma etter å ha falt i ravinen 23. desember.

På Kanariøyene er det hvert år svært mange redningsaksjoner der turgåere blir hentet ned fra fjellet, og spesielt mange på Tenerife, som har Spanias høyeste fjell.

I 2014 ble det utført 405 søk- og redningsoperasjoner med redningshelikopterne til nød- og redningsstyrken GES.

I tillegg utfører ambulanser, bakkemannskap fra brannvesenet, sivilforsvaret, militæret og diverse redningsgrupper, ambulansehelikopter og militære redningshelikopter mange søk- og redningsaksjoner.

Totalt i Spania har minst 17 turgåere omkommet de siste 19 årene, skriver nyhetsbyrået Efe.

Tags