Gran Canaria blir verdenssenter for musikk med Womex 2018

Womex er verdens største messe for verdensmusikk og en gedigen møteplass for profesjonelle musikere fra hele verden. Neste år skal Las Palmas de Gran Canaria være vertsby for musikkmessen.

Fra årets Womex-messe i Polen. Foto: Jacob Crawfurd/Womex

Over 3000 profesjonelle musikere fra 100 land er ventet til messen i Las Palmas, som i fem dager blir verdens episenter for verdensmusikk.

Oktober neste år

Messen skal arrangeres fra 24. til 28. oktober 2018 og er den 25. i rekken, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Arrangementet er en åpen møteplass der musikere og selskap i musikkbransjen presenterer sine produksjoner, etablerer kontakter, utforsker nye markeder og skaper forretning.

Unesco beskriver Womex som den viktigste profesjonelle musikkmarkedet med konserter, konferanser og dokumentarfilmer fra profesjonelle innen folk, roots, etnisk og tradisjonell musikk.

Bidrar til mangfoldiggjøring av økonomi og turisme

Kanariøyenes turisme-, kultur- og sportsminister Isaac Castellano, Gran Canarias president Antonio Morales og ordføreren i Las Palmas, Augusto Hidalgo, tok på lørdag over stafettpinnen fra Katowice i Polen, som er vertsby for Womex i vår.

– Womex vil bidra til å fremme kulturindustrien som en måte å diversifisere Gran Canarias økonomi og turisme, og fremme bærekraftig turisme som ikke okkuperer mer territorium i respekt for landskapet og miljøet, uttalte Morales til pressen.

– Det er et behov for å fortsette å støtte musikk laget på Kanariøyene med messer som Womex. Den kanariske tilstedeværelse i Womex vil bidra til å fremme musikken i utlandet, da dette er en flott mulighet til å få nye kontakter og utvide kulturelle forbindelser og handelsforbindelser med institusjoner og bedrifter andre steder i verden, sa Castellano.

Videre:

– Den kanariske kulturens singularitet, de kulturelle forbindelsene med andre territorier, og de forskjellige uttrykkene som utgjør den kanariske identiteten, utgjør et miljø som vil være av interesse for fagfolk og de mer enn 300 internasjonale medier som anslås å komme til Kanariøyene i anledning av denne messen.

Tags