Seks mennesker døde av drukning på Kanariøyene i juli

Seks personer omkom, åtte ble alvorlig skadet, fem moderat skadet, og en person lettere skadet i drukningsulykker på Kanariøyene i juli.

En badevettregel mange glemmer: Før du går uti, forsikre deg om at du kan komme opp igjen. Foto: Daniela Stetz

En badevettregel mange glemmer: Før du går uti, forsikre deg om at du kan komme opp igjen. Foto: Daniela Stetz

Fire personer ble reddet fra å drukne uten å ha fått fysiske mén av hendelsen, viser statistikk fra "Kanariøyene, 1500 km. kyst", en myndighetsstøttet kampanje for å forebygge drukning.

Flere mindreårige

Sju mindreårige var i drukningsulykker i juli, hvilket er flere enn normalt.

Én av dem døde, tre ble alvorlig skadet, og tre moderat skadet.

35 dødsfall i år

35 mennesker omkom av drukning i årets sju første måneder, åtte flere enn i den samme perioden i 2021 og 13 flere enn i 2020.

Det er i tillegg registrert fem kritisk skadde, 13 alvorlig skadde, 27 moderat skadde, sju lettere skadde, og 13 som ble reddet uten fysiske skader fra januar til juli.

I alt har 100 mennesker vært involvert i drukningsulykker hittil i år.

Flest utlendinger

To av tre omkomne var utlendinger. Én av de omkomne kom fra Norge, og de andre fra Polen, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Irland, Portugal og Vest- Sahara. Fire er oppgitt med uspesifisert land.

Ni av drukningsdødsfallen fra januar til juli skjedde på Tenerife, åtte på Gran Canaria, sju på Fuerteventura, seks på Lanzarote, tre på La Gomera, ett på La Palma og ett på El Hierro.

Bading tar flest liv

22 av de 35 omkomne var folk som badet, fire var fiskere, tre bedrev vannsport, én var dykker, og fem drev med andre aktiviteter.

42 prosent av drukningsdødsfallene skjedde ved badestrender, 40 prosent i havner og andre kystområder, 8 prosent i naturbassenger (kulper ved kysten), og 10 prosent i badebassenger, ifølge statistikken.