Protestaksjon i Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife mot store utbyggingsprosjekter

På lørdag deltok flere hundre mennesker i et demonstrasjonstog i Las Palmas og i Santa Cruz de Tenerife. Mot utbygging av vannkraft på Gran Canaria, og mot et stort turistanlegg på Tenerife.

demonstrasjon chira

Mot vannkraft og turisme. Et noe motstridende budskap ved de to demonstrasjonene i Las Palmas og Santa Cruz.

Det planlagte vannkraftanlegget kalles Salto de Chira, og skal ligge sør på Gran Canaria. Vannet i de eksisterende demningene Chira og Soria skal utnyttes til kraftproduksjon i et såkalt pumpekraftverk.

Turistanlegget det ble demonstrert mot kalles Cuna de Alma, og skal bygges i Adeje sør på Tenerife. Byggingen har så vidt startet.

Gruppen «Salvar Chira-Soria Barranco de Arguineguín» gikk i bresjen for demonstrasjonen i Las Palmas.

Ulike miljøorienterte og naturbevarende organisasjoner samt innbyggere og representanter for enkelte politiske partier deltok også i demonstrasjonen.

I Santa Cruz de Tenerife gikk gruppen «Salvar La Tejita» i bresjen, og cirka 30 grupper og organisasjoner deltok.

Avisene Diario de Avisos og El Dia skriver at tusentalls mennesker deltok, og arrangørene hevder at cirka 12 000 deltok i de to demonstrasjonene til sammen. Antallet er i skrivende stund ikke bekreftet fra offisielt hold.

Paroler som «Kanariøyene er ikke til salgs» ble brukt i demonstrasjonen og et manifest som ble lest opp.

Demonstrantene krever også at Kanariøyene innfører en særskilt turistskatt, og at det innføres en stopp for utbyggingen av turistanlegg.

Tags