Forbløffende funn av knokler fra urfolkbabyer på Gran Canaria

Skjelettdeler fra 20 babyer som ble født i det 14. århundret er funnet i Santa Lucia de Tirajana på Gran Canaria. Funnet forbløffer arkeologene.

Arkeologer i arbeid

Det er et møysommelig arbeid å grave i fortiden.

Beinrestene ble funnet i La Fortaleza, et viktig arkeologisk utgravningsområde.

Funnet er svært underlig og forvirrende fordi beinrestene ikke er samlet, men spredd rundt omkring, forklarte arkeologen Marco Moreno, som leder utgravingene, til nyhetsmediene og politikere på torsdag.

Det er også spesielt fordi det sjelden har blitt funnet knokler av nyfødte fra urbefolkningens tid, viser han til.

Funnene ble gjort under utgravinger i år, og det er ingen tidligere funn av lignende karakter på Kanariøyene, ifølge Moreno.

Det gjøres analyser for å finne ut om de nyfødte var i slekt med hverandre, og om de døde samtidig.

Opp gjennom årene er det gjort en rekke godt bevarte arkeologiske funn i La Fortaleza. Tidligere i år ble et gravområde funnet.

I 2021 konsentrerte arkeologene seg om vestsiden av La Fortaleza, hvor det var bosetting og en låve i det 13. og 14. århundret.

Bosettingen besto av steinhus med forskjellig utforming.

Den kanariske regjeringen, øyrådet på Gran Canaria og Santa Lucía kommune har planer om å etablere en arkeologisk park i La Fortaleza.

Her er det gjort funn som strekker seg 1200 år tilbake i tid, og med større mangfold enn noen andre steder på Gran Canaria, understreker Moreno.

Det ligger et museum i La Fortaleza hvor mange av funnene kan beskues.

Tags