Tre døde og fire skadde i seks drukningsulykker de siste dagene

Siden torsdag 3. november har tre personer omkommet av drukning i tre ulykker på Gran Canaria og Tenerife, og fire har blitt skadet i drukningsulykker.

Ambulansehelikopter på Taurito-stranden i Mogán

Ambulansehelikopter på Taurito-stranden i Mogán.

En 18 år gammel mann omkom, og en annen mann ble alvorlig skadet i en drukningsulykke i La Orotava på Tenerife torsdag 3. november.

Dagen etter døde en mann av drukning ved Playa de Pirata i San Bartolomé de Tirajana kommune sør på Gran Canaria.

En 53 år gammel mann er i kritisk tilstand etter å ha blitt hentet opp av havet med hjertestans ved Taurito-stranden i Mogán kommune på Gran Canaria på mandag denne uken. Ambulansepersonell som rykket ut fikk hjertet i gang igjen, og mannen ble fløyet i helikopter til Dr. Negrin- sykehuset I Las Palmas.

Mandag var det også en dødsulykke på Tenerife. En ung mann ble slått på havet av bølgene ved kysten av El Sauzal, og ble funnet død på tirsdag kveld.

I går, onsdag 9. november ble en 34 år gammel mann fra Tyskland kritisk skadet etter å ha blitt slått på havet av bølgene ved Playa de Cofete, som ligger i Pájara kommune på Fuerteventura. Mannen hadde hjertestans da han ble reddet på land, men ambulansepersonell som rykket ut fikk hjertet i gang igjen.

Cofet, Fuerteventura
Cofet, Fuerteventura 9. november. Foto: Nødsentralen

Tidligere på onsdag måtte en kvinne reddes med helikopter etter å ha falt i havet ved Faro de Sardina i Galdár nord på Gran Canaria. Hun ble lettere skadet.

I tillegg har det de siste dagene vært flere vandringsulykker og trafikkulykker på Kanariøyene med alvorlige personskader og dødsfall.

Det har også vært en fallskjermulykke med personskade i Adeje på Tenerife, og en person ble kritisk skadet i en leilighetsbrann på Gran Canaria.

Ulykkene er beskrevet i pressemeldinger fra nødsentralen.

Hittil i år har 53 mennesker omkommet i drukningsulykker på Kanariøyene.

Tags