Skadde turgåere reddet ned fra fjellene på Gran Canaria og Tenerife

Påskefjellet kan være farlig på Kanariøyene også, særlig når det er sterk vind, høy varme eller kraftig nedbør. To kvinnelige turgåere ble skadet og måtte reddes ned fra fjellene i går, fredag.

Kanariøyene_Redning_Beredskap_helikopter

Redningshelikopter på Gran Canaria.

Klokken 11.38 i går mottok nødsentralen en melding om at en 71 år gammel kvinne hadde falt og skadet seg i Azuaje-ravinen i Moya kommune nord på Gran Canaria.

Brannmannskap som rykket ut slo fast at det ikke var mulig å redde kvinnen med bakkemannskap, og tilkalte et redningshelikopter.

Helikopteret fikk heist kvinnen om bord, og fraktet henne til Dr. Negrin-sykehuset i Las Palmas.

Kvinnen har moderate beinskader, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Klokken 16.36 fredag fikk nødsentralen nok en melding om en skadet turgåer.

Denne gangeen var det en 20 år gammel kvinne som hadde falt og skadet seg på en tursti i La Orotava kommune i Teide nasjonalpark på Tenerife.

Også hun hadde skadet et bein.

Brannmannskap og ambulansepersonell som rykket ut fikk reddet kvinnen over i en ambulanse.

Hun ble fraktet til Bellevue universitetssykehus, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Redningshelikoptrene på Kanariøyene utfører flere operasjoner enn i noen andre regioner i Spania, viser statistikk fra nødsentralen og myndighetene.

I gjennomsnitt de siste fem årene har det vært cirka 500 operasjoner per år, hvilket blir godt over én per dag i gjennomsnitt.

Det er nærmest mer unntaket enn regelen at det går en hel dag uten at turgåere får problemer i fjellområder på Kanariøyene.

Det er også en hel del redningsaksjoner til havs.

I 2022 var det over 200 drukningshendelser på øygruppen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!