Melder unormalt varmt vær de neste tre månedene

Det er 70 prosent sannsynlig at været vil fortsette å være varmere enn normalt i perioden juli-september på Kanariøyene.

Kvinne med solkrem på skulderen.

Husk solkrem!

En melding for de neste tre måneders værutvikling er publisert av Spanias meteorologiske institutt, Aemet.

Sannsynligheten for at det blir kaldere enn normalt, er satt til 10 prosent, og for at det blir som normalt, 20 prosent.

På Balearene er det også 70 prosent sannsynlig at det blir varmere enn normalt i denne perioden.

På Spanias fastland er det litt mindre sannsynlig, men likevel så høyt som 60 prosent.

Referanseperioden for nornmalvær er 1991-2020.

Aemet deler sannsynligheten i tre (terciler): Varmere, kaldere og normalt.

Sannsynligheten fordeles prosentmessig mellom de tre gruppene.

Vi understreker at sannsynligheten gjelder et gjennomsnitt for juli-september som helhet, og for hele territoriet, og betyr altså ikke at det trolig vil bli varmere enn normalt hver dag, uke eller måned, eller over alt.

Kartillustrasjonen viser de normale døgntemperaturene og den normale nedbøren i gjennomsnitt for perioden på de ulike Kanariøyene.

Når det gjelder nedbør, er sannsynligheten fordelt likt (33 prosent på hver), for at det blir normal, stor eller liten nedbørsmengde på Kanariøyene.

På Balearene og fastlandet er det 50 prosent sannsynlig at det kommer mer nedbør enn normalt.

På korttidsmeldingen fra Aemet, fra mandag 3. til søndag 9. juli meldes temperaturer som stort sett vil ligge stabilt på et normalt nivå på Kanariøyene.

Det vil si dagtemperaturer på 25-33 grader.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags