Bombemann dømt til 14 års fengsel

Kanariøyenes Høyesterett har bekreftet en dom på 14 års fengsel for en mann som lagde en bombe og plasserte den ved en bolig på Tenerife.

Ciudad Justicia, Høyesterett for Kanariøyene i Las Palmas, Gran Canaria.

Ciudad Justicia, Høyesterett for Kanariøyene.

En tidligere dom fra provinsretten i Santa Cruz de Tenerife ble anket, men Høyesterett opprettholder dommen, skriver nyhetsbyrået Efe.

Den domfelte er kjent skyldig i å lage en bombe som han plasserte i en bag utenfor hjemmet til noen slektninger i Santa Cruz de Tenerife, like ved garasjen, tidlig om morgenen den 22. november 2020.

Samme formiddag ble de som bodde i huset oppmerksom på bagen.

To slektninger av mannen, far og sønn, åpnet bagen, og aktiverte dermed bomben.

I stedet for at bomben eksploderte, oppsto en deflagrasjon (kjemisk reaksjon) som førte til andregrads forbrenninger på den ene slektningen.

Den andre mannen fikk panikkangst, og har blitt behandlet for et mildt tilfelle av postraumatisk stress.

Bombemannen er dømt til fem års fengsel for fremstilling, oppbevaring og transport av bomben, og tre år for skadene som ble påført hver av ofrene

Han må også betale 10 500 euro for konsekvensene påført hver av ofrene, og må betale de medisinske utgiftene.

Tiltalen som dommen er basert på, omfattet ikke drapsforsøk.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!