Oljeselskap selger andel i utvinningsprosjekt ved Kanariøyene

Det tyske energiselskapet RWE sliter med røde tall, og vil selge den andelen datterselskapet RWE DEA har i et kontroversielt oljeutvinningsprosjekt ved Kanariøyene, skriver Expansion.com.

RWE Dea er på vei ut av det kanariske oljeeventyret. Ill: Repsol

RWE Dea er inne i partnerskapet med 20 prosent, Repsol har 50 prosent, og Woodside har en 30 prosent stor andel i ni oljeblokker som ligger 10-60 kilometer øst for Fuerteventura.

Nærmer seg borestart

Repsol har planer om å starte prøveboring i området i løpet av årets siste tre måneder, men nå ser det ut til at RWE Dea ikke blir med på det kanariske oljeeventyret.

Salgsplanene går fram av et skriv som er sent ut til selskapets investorer, ifølge Expansion.com, og er bekreftet av den kanariske regjeringen overfor Europa Press.

Store tap

I moderselskapet RWE’s siste kvartalsrapport går det frem at tapene i andre kvartal var på 86 millioner euro. Rapporten har ikke tatt med bidrag fra RWE Dea i de økonomiske framtidsutsiktene.  RWE har en gjeld på 30 millioner euro som de jobber med på redusere.

Selskapet skal nemlig selges til en russisk investorgruppe ledet av Mikhail Fridman, Russlands nest rikeste mann, innen utgangen av året, ifølge Reuters. Tysklands økonomidepartement har bekreftet salget vil bli godkjent.

RWE sliter med å henge med i Tysklands kraftfulle omstilling til fornybar energi, og er i ferd med å stenge flere konvensjonelle kraftverk. 

Tags